Versnellingsbak Revisie - Transmissies: Reparatie

Gepubliceerd jan. 05, 22
6 min read

Versnellingsbak Specialist Utrecht

Vroeg of laat gaat bij iedere auto de versnellingsbak kapot. Dit kan een licht defect zijn, maar niet zelden zijn problemen met de transmissie niet zomaar even snel te fixen. Er is dan een complete revisie nodig of zelfs vervanging. Daarom zijn de kosten voor het repareren van een versnellingsbak vaak zeer hoog en is de defecte auto verkopen meestal stukken voordeliger.

Maar eerst gaan we in op hoe zo’n bak eigenlijk werkt (Versnellingsbak reparatie - transmissie revisie). Hoe werkt een versnellingsbak? Om te begrijpen hoe een versnellingsbak werkt, moeten we eerst kijken naar wat de functie ervan eigenlijk is in de auto. In principe is dat heel simpel. Om te kunnen rijden moeten immers de wielen van de auto ronddraaien.

Olie Peilen Versnellingsbak

Deze as noemen we de aandrijfas. Om de wielen te laten draaien moet dus de aandrijfas gaan draaien. Hier is energie voor nodig. Deze energie komt uit de motor, waar benzine, diesel of elektriciteit wordt omgezet in kinetische energie. Met andere woorden: er gaat brandstof in en er komt beweging uit.

Daarom spreken we ook over een ‘draaiende’ motor als de motor aanstaat. Toeren en omwentelingen per minuut Het aantal keer dat de krukas per minuut ronddraait, kunt u aflezen op de toerenteller. Zoals u misschien wel weet varieert dit toerental tussen ongeveer 1000 en 5000 toeren per minuut (bij normale auto’s).

Bak Revisie

De motor geeft per omwenteling simpelweg niet genoeg kracht om weg te kunnen rijden en te accelereren. Bovendien zouden de wielen (in een wereld zonder weerstand) altijd met 60 km/u ronddraaien op 1000 toeren en met 300 km/u op 5000. Dat is niet handig. Daarom moet op de één of andere manier het aantal toeren worden verminderd en de kracht per omwenteling worden verhoogd - versnellingsbak kapot.

Revisie En Reparatie Van VersnellingsbakkenVersnellingsbak Laten Reviseren? - Auto Recycling

En het mooie is dat de mate waarin dit gebeurt ofwel handmatig ofwel automatisch geregeld kan worden: door te schakelen. Specialist in revisie versnellingsbakken. Werking handgeschakelde transmissie Een handgeschakelde bak bestaat, heel simpel gezegd, uit twee assen en een schakelvork. Er is een ingaande as en een uitgaande as en beide zijn voorzien van tandwielen.

Oldenburg Versnellingsbak Specialist

Wanneer u de koppeling indrukt, komen de tandwielen los van elkaar (daarom gebeurt er ook niets wanneer u gas geeft terwijl u tegelijkertijd de koppeling indrukt). Door vervolgens te schakelen met de pook, zorgt u ervoor dat de schakelvork door middel van zogenaamde synchroniseerringen, (die ervoor zorgen dat de tandwielen die u wisselt met dezelfde snelheid draaien), een ander tandwiel van de uitgaande as verbindt met een tandwiel op de ingaande as (Versnellingsbakrevisie, kun je dat zelf?).

Werking automaat Een automaat werkt grotendeels hetzelfde als een handgeschakelde versnellingsbak. Het enige verschil is dat schakelen hier dus niet met een voethendel en een pook gaat, maar dat dit automatisch gebeurt, wanneer sensoren aangeven dat het tijd is om op of af te schakelen. Een bijzondere automaat die we tegenwoordig steeds meer zien, is een automaat met twee koppelingen. Bak Revisie.

Versnellingsbak Revisie - Revisiegroep

Hierdoor is het mogelijk om veel sneller te schakelen en dus veel sneller op te trekken. Een voorbeeld van zo’n automaat is de DSG. Zo gaat een versnellingsbak kapot Doordat in de transmissiebak het vermogen dat de motor levert met de aandrijfas in verbinding wordt gebracht, staat deze constant onder hoge druk.

Daarom zal er vroeg of laat iets kapot gaan. De volgende defecten zullen ervoor zorgen dat een versnellingsbak kapot gaat en niet meer goed te gebruiken is: Versleten tandwielen (kapotte of afgesleten tanden) Versleten afstandsringen Kapotte lagers Defecte synchroniseerringen Een kapotte schakelvork Een tekort aan transmissievloeistof Deze problemen komen over het algemeen niet alleen.

Versnellingsbak Revisie - Autoservice

Merkt U Problemen Aan Uw Versnellingsbak?Revisie Automatische Versnellingsbak - Auto Service

Een schaar die niet knipt is kapot, net als een boormachine die niet boort. Zo is ook een versnellingsbak die niet meer soepel tussen de verschillende versnellingen schakelt kapot of versleten. Problemen die u in dit geval kunt ervaren zijn de volgende: De versnelling ‘pakt’ niet direct, het duurt even voordat u weer vermogen krijgt na het schakelen Tijdens het rijden valt de auto uit de versnelling De bak schakelt automatisch, terwijl uw bak handgeschakeld is De automaat schakelt wanneer dit helemaal niet nodig is Na het schakelen schokt de auto een beetje Geluiden tijdens het schakelen In negen van de tien gevallen gaan bovenstaande problemen samen met een snerpend (met handgeschakelde bakken) of een trillend (bij automaten) geluid (Versnellingsbak revisie: uitvoering en kosten).

Versnellingsbak SpoelenVersnellingsbak

Overigens kan dit ook duiden op een versleten koppeling. In ieder geval betekenen deze geluiden niet veel goeds en kunt u hier beter niet mee blijven rijden. Vreemde geluiden en geloei (ook wanneer u niet schakelt) Als uw auto stationair draait en hij maakt een zoemend, jankend of loeiend geluid, duidt dit vaak op problemen met de transmisse.

Versnellingsbak Revisie Specialist Voor Reparatie

Lekkende transmissievloeistof Wanneer u een rode vloeistof op de plek ziet liggen waar uw auto eerst stond, dan is het ook tijd voor actie. Lekkende versnellingsbakolie hoeft overigens niet te betekenen dat er een groot probleem is, maar dit zal wel snel ontstaan wanneer u de bak blijft gebruiken zonder smering.

Wanneer u bijvoorbeeld enkel wat vloeistof ziet liggen, kunt u er best nog mee naar de garage rijden. Dit is overigens ook aan te raden, want de problemen zullen zichzelf niet oplossen. Bovendien worden ze alleen maar erger. Wanneer de schade het punt bereikt dat de auto niet meer goed schakelt of plotseling van versnelling wisselt, mag u hier absoluut niet meer mee rijden! Het kan hele gevaarlijke situaties opleveren wanneer de auto midden op de snelweg van z’n vijf terugschakelt naar z’n drie of z’n twee.

Versnellingsbak Revisie - Garage

Wanneer dit gebeurt wanneer u net achter een andere auto rijdt, is de kans groot dat u ertegenaan botst. Als de versnelling niet meer te vertrouwen is moet u dus direct stoppen met rijden. Versnellingsbak kapot – kosten We hadden al gezegd dat reparaties aan de versnellingsbak vaak dure grappen zijn.

Het is bijvoorbeeld mogelijk een bak te vervangen door een nieuwe, maar tweedehands transmissies worden soms ook ingebouwd. Daarnaast zijn reparaties bij merkdealers over het algemeen een stuk duurder dan bij algemene garages. Dit heeft twee redenen: het werkloon bij een dealer is hoger en een dealer maakt vrijwel altijd gebruik van nieuwe onderdelen.

Versnellingsbak Revisie - Autoservice

Omdat de meeste problemen met transmissies niet alleen komen, maar een samenstelling vormen van schades die we hierboven omschreven hebben, zal het in vrijwel alle gevallen nodig zijn de bak te reviseren (opnieuw afstellen en alle defecte mechanismes nalopen en vervangen) of zelfs helemaal te vervangen. Versnellingsbak reparatie - transmissie revisie. Laten we dus eens kijken naar de kosten voor verschillende reparaties.Wat te doen met een defecte versnellingsbak en kosten die hoog zijn? Nu we alles weten over de kapotte versnellingsbak: de symptomen, de kosten en de defecten, is het tijd om de hamvraag te beantwoorden. Wat dient u te doen met een kapotte versnellingsbak. Het ligt voor de hand om deze te laten repareren, maar kijkend naar bovenstaande kosten moeten we dit zeker niet zomaar automatisch laten doen.

Meer van Marktplaats auto

Navigation

Home

Latest Posts

Goedkoop Velgen Voor Personenauto's Kopen

Published Jan 16, 22
6 min read

Auto Verkopen

Published Jan 14, 22
7 min read